کد خبر: 159314061
تاریخ انتشار: دوشنبه 23 بهمن 1396
خانه » سایت های خبری » تابناک » نقش ولادیمیر پوتین در رویارویی اخیر ایران و اسرائیل / توهمی که اسرائیل باید از آن دوری کند
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
نشریه اسرائیلی هآرتص عنوان کرد:

روسیه شدیداً از بابت دقت حملات هوایی اسرائیل و احتمال هدف قرار گرفتن تجهیزات و نیروهای روسی حاضر در سوریه نیز نگرانی داشته است. ازجمله نگرانی در خصوص پایگاه T-4 روسیه نزدیک به پالمیرا، جایی که پست فرماندهی نیروهای نظامی ایران قرارگرفته و به گفته نشریه هاآرتص موشک منهدم کننده جنگنده اسرائیل نیز از آنجا شلیک شده است.

به گزارش چی 24 به نقل از تابناک:

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در رویارویی‌های اخیر نظامی میان ایران و اسرائیل در سوریه از هر دو طرف خواست که به این تقابل پایان بدهند تا از ایجاد هرگونه شرایط خطرناک جدید در منطقه جلوگیری  شود و ایران و اسرائیل نیز به درخواست وی پاسخ مثبت داده‌اند. این چیزی است که روزنامه اسرائیلی هآرتص از روند تقابل‌های چند روز اخیر تحلیل و ارائه کرده است.

به گزارش «تابناک» این روزنامه بیان کرده است که بعدازظهر روز شنبه بعد از دومین حمله هوایی از سوی اسرائیل علیه نیروها و تجهیزات سوریه و ایران در خاک سوریه مقامات نظامی اسرائیلی خط جدید نظامی را ایجاد کرده بودند و به نظر می‌رسید که تدارک حملات بیشتری علیه سوریه را دیده‌اند. اما تماسی تلفنی میان نتانیاهو و ولادیمیر پوتین خیلی زود به بحث‌ها پیرامون عملیات نظامی گسترده پایان داد.

به گفته هاآرتص در این تماس تلفنی که حدود یک ساعت بعد از بیانیه رسمی وزارت خارجه روسیه صورت گرفت – و در این بیانیه روسیه اسرائیل را متهم به تجاوز به مرزهای سوریه کرد – پوتین از نتانیاهو درخواست کرده که از هرگونه حرکتی که منجر به «دور جدیدی از عواقب خطرناک برای منطقه» شود، اجتناب کند.

اما ظاهراً این تنها بخش ماجرا نبوده است و روسیه شدیداً از بابت دقت حملات هوایی اسرائیل و احتمال هدف قرار گرفتن تجهیزات و نیروهای روسی حاضر در سوریه نیز نگرانی داشته است. ازجمله نگرانی در خصوص پایگاه T-4 روسیه نزدیک به پالمیرا، جایی که پست فرماندهی نیروهای نظامی ایران قرارگرفته و به گفته نشریه هاآرتص موشک منهدم‌کننده جنگنده اسرائیل نیز از آنجا شلیک شده است.

نقش ولادیمیر پوتین در رویارویی اخیر ایران و اسرائیل / توهمی که اسرائیل باید از آن دوری کند

به گفته هاآرتص سکوتی که بعد از گفتگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو میان ایران و اسرائیل برقرار شد نشان می‌دهد که چه کسی در اصل در خاورمیانه ریاست می‌کند. درحالی‌که ایالات‌متحده حاضرغایب در منطقه خاورمیانه است، روسیه مسیرهایی که باید امور در این منطقه از آن‌ها در جریان باشد را دیکته می‌کند. روسیه سرمایه زیادی را بر روی ابقای بشار اسد در سوریه هزینه کرده است و به این راحتی اجازه نخواهد داد که اسرائیل این پروژه استراتژیک را عقیم بگذارد. به‌راحتی می‌توان این پیام را از گفتگوی تلفنی میان این دو برداشت کرد.

به گفته این نشریه البته این به معنی آن نیست که اسرائیل اهرم‌های چانه‌زنی خاص خود را نداشته باشد و هنوز توان درگیر کردن سوریه در یک چرخه دراماتیک دیگر را دارد اما تردید وجود دارد که نتانیاهو اشتیاقی به رویارویی با روس‌ها داشته باشد. رویارویی وی با ایران به‌تنهایی برایش کافی است.

از نگاه هاآرتص انهدام جنگنده اف 16 اسرائیل ایران و سوریه را با بزرگ‌ترین دستاورد تبلیغاتی خود مواجه ساخته است. خلبان این جنگنده هواپیما را در ارتفاعی به پرواز درآورده بود که اصابت موشک به آن را ممکن ساخت و با این شرایط غافلگیر شد. از چشم‌انداز ایران این عملیات که بدون هیچ وابستگی به نیروهای جانبی همچون حزب‌الله صورت گرفت موفقیت بزرگی در منطقه است. این موفقیت به‌سرعت به‌گونه‌ای از توازن قوا ترجمه شد که بر اساس آن ایران دیگر اجازه نخواهد داد اسرائیل هرگاه دلش خواست اقدام به عملیات هوایی در خاک سوریه کند.

به گفته هاآرتص هرچند حملات هوایی و بمباران اسرائیل خسارات زیادی به نیروها و تجهیزات بشار اسد وارد ساخته است اما دستاورد سمبلیک انهدام جنگنده اسرائیل ارزش همه این‌ها را داشته است. بعدازآن دو اتفاق دیگر رخ داد یکی پرواز پهپاد ایرانی در مرزهای اسرائیل و دیگری هدف قرار گرفتن یک پهپاد ایران در خاک سوریه از سوی اسرائیل. این دو اتفاق نشان می‌دهد که اسرائیل از موانع روانی اقدام علیه نفوذ ایران در سوریه – بعد از چند ماه تهدید – عبور کرده است.

هاآرتص سپس این سؤال را مطرح می‌کند که بااین‌همه آیا و بعدازآن که ایران توان تقابل و تهاجم متقابل خود را این‌چنین نشان داده است، و

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین